Τοποθεσία

Στη δυτική πλευρά της Κρήτης μετά το Καστέλι συναντάμε τα Φαλάσσαρνα. Κατηφορίζοντας από το χωριό Πλάτανος αντικρίζουμε δύο μεγάλες παραλίες που χωρίζονται με μερικούς αμμόλοφους με τη μία να είναι πιο πλατιά και πιο φαρδιά από την άλλη και γι’ αυτό είναι γνωστή ως Μεγάλη Παραλία. Λίγο παρακάτω θα δείτε ακόμη 2 παραλίες με άμμο και βράχια στο βυθό.

Η μεγάλη παραλία στα Φαλάσσαρνα
Η παραλία στα Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί σαν η πιο όμορφη παραλία της Κρήτης και συμπεριλαμβάνεται πάντα μέσα στη λίστα με τις 10 κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης. Διαθέτει υπέροχη λευκή ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Η έκταση της είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που το νησί της Κρήτης κατακλύζεται από τουρίστες, δεν σας δίνει την αίσθηση του συνωστισμού.

Λόγω της βόρειας και δυτικής θέσης που έχει είναι εκτεθειμένη στους ανέμους με αποτέλεσμα συχνά να έχει μεγάλα κύματα, γεγονός που χαροποιεί τους λάτρεις του windsurfing. Η παραλία στα Φαλάσσαρνα είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε όλο το μήκος ενώ υπάρχουν και 2 μπαρ και καφέ για να προμηθευτείτε κάποιο σνακ, καφέ και νερό. Συχνά τα βράδια διοργανώνονται beach parties με μεγάλη απήχηση τα οποία ξεκινούν την ώρα που ο ήλιος δύει προσφέροντάς σας ένα ειδυλλιακό τοπίο.