ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

 • Beaches
  Beaches
  • Kedrodasos beach

   Kedrodasos beach

  • Elafonissi beach

   Elafonissi beach

  • Balos lagoon

   Balos lagoon

  • Falasarna

   Falasarna

 • Falasarna Beach
  Falasarna Beach
  • Falasarna Beach

   Falasarna Beach

 

Σημεία Ενδιαφέροντος

Φαλάσαρνα

Τα Φαλάσαρνα βρίσκονται στη δυτική ακτή της Κρήτης.
Στα Φαλάσαρνα υπάρχει μικρός οικισμός που διαθέτει μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νομού Χανίων και της Κρήτης, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε καλοκαίρι.
Τα Φαλάσαρνα αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες τους, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος. Τα Φαλάσαρνα έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδα και πανίδας στην περιοχή, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Χανιά

Τα πανέμορφα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο, με περισσότερους από 60.000 κατοίκους. Ευτυχώς δεν είχε την ίδια τύχη με τις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης, π.χ. Ηράκλειο, στις οποίες καταστράφηκαν τα σπουδαία Ενετικά και Οθωμανικά μνημεία προς χάριν της οικονομικής ανάπτυξης και της εκμοντερνοποίησης. Αντίθετα, η Παλιά Πόλη και το Παλιό Ενετικό Λιμάνι έχουν παραμείνει σχεδόν άθικτα, δίνοντας στην πόλη έναν ιδιαίτερο Ενετικό χαρακτήρα. Έτσι, οι επισκέπτες της πόλης μαγεύονται από την ομορφιά της, τα στενά σοκάκια που ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, τον Αιγυπτιακό Φάρο στην είσοδο του μικρού λιμανιού και όλα τα μοναδικά στοιχεία που συνθέτουν την ανυπέρβλητη μαγεία των Χανίων.

Ηράκλειο

Μεγάλη, σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, ζωντανή, οικονομικό κέντρο της Κρήτης με πλούσια πολιτιστική παράδοση. Το Ηράκλειο Κρήτης αξίζει να «μπείτε» στους ρυθμούς του, να χαθείτε στα σοκάκια της παλιάς πόλης και να χαλαρώσετε στα καφέ και στα ρακάδικα που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής των ντόπιων.